Google Ads

Denne uken skal jeg skrive en guide på hva Google Ads er og hvordan bruke det. Sånn samfunnet og den digitale verden har blitt til i dag så burde du drive markedsføringen din målrettet og nøyaktig for å nå målgruppen din og lykkes med bedriften. Med verktøyet Google Ads så vil dette være mulig. 

Linking Google Ads and Analytics in Different Accounts

Hva er Google Ads? 

Google Ads er et annonsesystem som gir annonsører muligheten til å nå deres mulige kunder som søker etter deres produkter eller tjenester. Gjennom Google Ads kan man enkelt promotere bedriften deres, få mer eksponering og trafikk på nettsiden.

Hvordan fungerer Google Ads? 

Google Ads gir bedriften en enestående mulighet til å målrettet seg mot de som aktivt leter etter produktene deres i søkemotoren til Google. Annonsekanalen er svært lønnsom da man på forhånd kan foreta en søkeordsanalyse, slike at man kan skreddersy annonsene basert på analysen. Søkeordene vil dermed gjøre det mulig for din annonse å synes når en bruker søker opp disse ordene i deres søkemotor. Det kan være vanskelig å forestille seg en mer målrettet form for annonsering. Det beste av alt er at du betaler kun når noen klikker på annonsen din. 

Kvalitet er viktig for Google 

Konkurransen mellom annonsører fungerer som en slags auksjon der både kvaliteten på annonser og nettsiden din, samt hva du er villig til å betale er med på å bestemme annonseplassering. Google er ekstremt opptatt av å gi brukerne relevante søkeresultater, det er nemlig kvaliteten på søkeresultatet som gjør at Google har over 40 000 søk i sekundet på verdensbasis. 

Det dreier seg ikke om å betale deg til en topplassering. De beste og mest relevante annonsene premieres med bedre plassering til en lavere kostnad per klikk. Kunnskap og erfaring med kampanjestyring kan derfor gi store utslags på resultater. 

Hva er fordelene med Google Ads? 

  1. Google Ads gir resultater med en gang 
  2. Google Ads er beskyttet, det vil si at dine annonser og plasseringer ikke påvirkes av algoritmeoppdateringer 
  3. Trafikken er svært tilpasset og relevant, noe som fører til at de besøkende ofte har en høyere konverteringsrate 
  4. Du kan nå internettbrukere over hele verden 
  5. Effektivt og fleksibelt 
  6. Kostnadseffektivt og lønnsomt 

Kilder:

https://inevo.no/blogg/google-ads-for-nybegynnere/

https://synlighet.no/blogg/fungerer-google-ads/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *