Google Analytics

Vi har nå kommet til del 4 i Digitalt markedsføring. I dette blogginnlegget skal jeg skrive en forklaring på hva hvordan Google Analytics fungerer. Denne type verktøy har jeg også brukt både på nettbutikken og på denne bloggen. 

Google Analytics

Google Analytics er et av de viktigste verktøyene for å analysere og forstå brukerne av nettsiden og kunne optimalisere brukeropplevelsen og kundereisen for dem. Vil si at dette er viktig å ha dersom man har en egen nettside eller skal lage en. 

Google Analytics er noe man burde skaffe seg med engang bare for å kjenne til enkle fakta og faktisk vite om det man poster når ut til brukerne. Verktøyet er gratis og det kan bli enda mer verdifullt desto mer man bruker det, for man kan finne mye avansert data. 

Her kan man se et bilde fra et nettsted som bruker Google Analytics. I starten så kan Google Analytics virke litt avansert og litt forvirrende, men det er ikke så vanskelig når man setter seg inn i det. Users er da antallet unike brukere, Revenue er omsetning i den valgte perioden, Conversion rate er andelen besøk med konvertering og Sessions er antall totale besøk.

Sånn setter man opp Google Analytics 

Det som er viktig før man begynner å bruke Google Analytics er å vite grunnen til hvorfor man trenger det. Som nevnt ovenfor så er det å få vite hvem som går inn på nettsiden, hvilket innhold blir mest sett og hva er det besøkende vil se. Før man setter opp Google Analytics så må man ha noe som kalles Google Tag manager. 

Google Tag Manager er et verktøy som setter ned prosessen med å bruke tagger. Google Tag Manager kan legge til, redigere og fjerne slike tagger, og med det slipper man å måtte kode for å legge til for eksempel Google Analytics. Når man lager Google Tag Manager så setter man opp en «container» som en plass der man samler alle makroer, regler og tagger for nettsiden. Med dette kommer kodingen opp automatisk, og du kan velge om den skal tilpasse seg til pc, telefon, Android eller alle sammen. 

Etter man har satt opp Google Tag manager så kan man opprette en Google Analytics konto. Når man har gjort dette så kan man legge inn Google Tag manager kontoen og lenke til nettstedet sitt for å legge inn i hvilke bransjer nettstedet hører til.  Deretter er det bare å følge instruksene som blir gitt. Man skal få da en tracking kode som er din personlige gode som kobler opp nettsiden til deg. 

Det finnes flere fordeler med å bruke Google Analytics, og det noe man må få for de som bruker digital markedsføring eller har sin egen nettside. Det kan virke avansert og frustrerende i starten, men hvis man bare følger instruksjoner for å få etablert på nettsiden så vil man få en innsikt på hvordan det fungerer. Ved hjelp av dataene som blir hentet inn så kan man se hvilke enheter brukerne bruker for å se på nettsiden med. For eksempel hvis nesten alle bruker mobil for å se på nettsiden kan man gjøre nettsiden mer brukervennlig. Ved Google Analtics får man også sett hvor mange som er innom nettsiden og hva som blir mest sett på. 

kilder:

https://support.google.com/analytics/answer/9306384?hl=no&visit_id=637885886648591495-4202728085&rd=1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *