Refleksjonsnotat

I forbindelse med eksamen i del 3 av digital markedsføring, så har vi fått i oppgave å opprette en fungerende nettbutikk. Eksamen er delt i inn i to deler, en teoretisk del og en praktisk del. Den teoretiske delen er å lage en lanseringsstrategi og beskrive hvordan vi skal håndtere logistikk, markedsføring og kundeservice. Den praktiske delen er å opprette en nettbutikk og bruke styringsverktøyet OKR. 

Velge og utvikle konsept 

Det første steget vi måtte gjøre var å utvikle et konsept. Vi bestemte oss først for å lage en nettbutikk for LøkenBygg som er snekkerfirmaet til faren til en på gruppen. Vi snakke med firmaet og de hadde lenge tenkt på en nettbutikk, så dette var de veldig takknemlig for at vi kunne hjelpe meg. Men vi skjønte fort at dette ble litt for avansert og veldig profesjonelt. Så vi valgte noe helt annet. VI valgte å hjelpe klesbutikken Sessa med klessvin, istedenfor å kaste klær så selger vi utgåtte modeller til lavere pirs. 

Utvikle nettbutikken 

Når vi hadde utviklet et konsept, så var det å opprette nettbutikken. Ingen av oss kunne programmere så derfor valgte vi å benytte oss av Shopify for å sette opp nettbutikken vår. Shopify gir deg muligheten til å sette opp en nettbutikk etter en av deres maler, og forenkler arbeidet veldig. Selv om Shopify er «enkel» og bruke så var det fortsatt veldig krevende for en gjeng som aldri har vært borti lignende før. Ved å utvikle nettbutikken var det en del tekniske små oppgaver som skapte utfordringer.  

OKR – Objectives og Key Results 

OKR er et målsetningssystem som skal bidra til hensiktsmessig og effektivt tidsforbruk, der man måler fremgang gjennom «Objectives og Key results». Dette var noe vi forsøkte å benytte oss av, men med tiden så forsto vi raskt at vi hadde misforstått litt. De målene vi hadde bestemt, stemte ikke overens med strategien vår. Dette kan nok komme av at vi satte oss mål før vi hadde bestemt oss får strategien. En følge av dette ble til at vi ikke fikk samme utnytte av OKR som vi kunne ha fått. Etter hvert når vi satt oss mer hensiktsmessige mål så jobbet vi ut ifra dem. Det positivet med OKR er når vi til slutt fikk brukt det riktig, så var den jevnlige følelsen av måloppnåelse som oppstår når du endelig fullfører målsetningene. 

Prosjektet som en eksamen vurdering 

Å utarbeide en nettbutikk var en del av eksamen i Digital Markedsføring. Som siste del av eksamen skal jeg dele hva som var utfordrende med dette prosjektet og hva som gikk bra. Etter å ha vært gjennom snart to av tre år i en bachelorgrad i HR og personalledelse så kan jeg si at Digital Markedsføring har vært det emne som har vært mest lærerikt. Teamene så langt har vært veldig spennende og utfordrende. Eksamen til dette prosjektet er den som har krevd mest innsats, men det har også vært et prosjekt som det var vært innbringende å jobbe med selv om det har vært utfordrende. Det har betydd at gruppen min har satt av mye tid til arbeidet. Det som gjør dette til en litt annerledes eksamen var at det var en mulighet til å kunne utvikle en inntektskilde, arbeidsplass og en arena for å utforske. 

I starten så hadde vi mye problemer med Shopify. Det tok til å navigere seg rundt, men alt i alt så gikk det fint. Vi brukte Instagram som en av plattformene til å markedsføre oss. Vi slet veldig med å skaffe oss følgere, det ble med familie og venner. Etter litt tid så gikk Shopify veldig fint og ble lettere å forstå, så design av nettbutikken ble vi fornøyde med. Samarbeidet på eksamen gikk veldig fint, vi delte arbeidsoppgaver og oppdatere hverandre hele tiden hvis det ble noen problemer. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *