Jeg har vurdert FruLyng

screenshot fra nettbutikken

FruLyng er en nettbutikk som har et bredt sortiment for ulike produkter til barn og interiør. Produkter de tilbyr er blant annet, sengetøy, håndklær, puter, dyner, og barneklær. 

Nå skal jeg vurdere nettbutikken til FruLyng basert på ( https://inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/) INEVO sin liste over 10 kriterier for nettbutikker. Denne vurderingen er skrevet av Even Ødegård. Anbefaler å lese dette innlegget dersom du ønsker å få mer bakgrunnsinformasjon og kunnskap om temaet. 

Jeg vil bare informere at denne vurderingen er bare min personlige mening, og absolutt ikke en konklusjon alle skal være enige i. 

Jeg har vurdert FruLyng eller terningkast og vurdert nettbutikken, og dette ble resultatet: 

Førsteinntrykk 

Det første man ser når man går inn på FruLyng sin nettbutikk er at det er en veldig stilren og enkel nettside. Logoen er plassert midt på så man ser raskt at man er inne på riktig side, uten at logoen tar for mye av oppmerksomheten fra produktene. Det som skaper oppmerksomhet og blikkfang er bilder som viser gode tilbud, noe FruLyng gjør. Siden er forståelig oppbygd, og man skjønner raskt hvilke produkter nettsiden har å tilby. De har delt den opp i forskjellige kategorier noe som gjør det enkelt å finne hva man trenger. 

Synlighet 

Når jeg google interiør så kommer ikke FruLyng opp, for dette er litt for generelt søk. Men når jeg google sengetøy eller barneklær kommer heller ikke FruLyng opp. For at jeg skal få frem FruLyng så må jeg google kategorier jeg søker etter med FruLyng bak. Så i google så er ikke FruLyng så synlig, med mindre søkene er veldig spesifikke. 

Brukervennlighet 

Produktene på nettsiden til FruLyng er godt kategorisert. Hvis man er ute etter noe spesifikt, så er det lett å lete seg frem til det konkrete produktet som man ser etter. Om man for eksempel ønsker å finne et blomstret sengetøy så kan man søke seg frem til det. Brukervennligheten er helt det samme som på nettsiden som det er på mobil noe som er veldig bra med tanke på at man bruker mobilen til det meste i dag. 

terningkast: 5

Kjøpsprosess 

På FruLyng så må handle for over 999kr for å få gratis frakt, hvis ikke så er frakten på 150 kr. Man kan også velge å hente pakken på de forskjellige FruLyng butikken som er betyr 0 kr i frakt. Man kan velge mellom tre betalingsmåter, vipps, konto eller kort. Dersom man vil returnere produktet man har fått tilsendt må man betale returavgiften selv. Det står heller ikke noe om når man kan forvente å få varen etter man har bestilt. 

Terningkast: 4 

Teknologi/hastighet 

Alle kunder forventer seg en rask og effektiv nettside, og vil ikke vente på at en nettside skal laste inn. I innlegget til Espen Ødegård så forteller han at 1 av 4 forlater nettsiden hvis den tar mer en 4 sekunder å laste inn. Dette betyr at hvor fort nettbutikken din laster vil ha noe å si for omsetningen til virksomheten. 

Google er også opptatt av at nettsidene skal laste raskt. Dette er en rangeringsfaktor, noe som betyr at om du ønsker å rangere høyt i organisk søkt betyr hastigheten noe. 

Jeg har testet hastigheten til FruLyng på google pagespeed Insights tool, som er et verktøy som viser hvor fort siden laster. 

terningkast: 5

Kundetilfredshet 

Kundetilfredshet handler at man skal få frem de som handler på nettbutikken, og se om de er fornøyde eller ikke. Å vise frem fornøyde kunder kan være et nyttig hjelpemiddel for å få en usikker kunde til å handle. 

Dette kan skje ved interne vurderinger på nettsiden, som et sted der folk kan sende inn tilbakemeldinger. Det kan også synses igjennom nettbutikkens sosiale medier. Hvis det er mye klager på Facebook eller instagram har sannsynligvis nettbutikken noen problemer. 

Flere nettbutikker har kommentar felt under flere av produktene sine så folk kan legge igjen kommentarer om hva de syns om produktet. Dette er ikke noe FruLyng har. 

Terningkast: 3 

Trygghet

FruLyng er en trygg nettbutikk. Nettbutikken oppleves som ryddig, oversiktlig og seriøs. FruLyng bruker trygge og fortrolige betalingsløsninger, og de oppgir om forskjellige betalings og leveringsmåter. Nettbutikken lagrer ikke personnummer eller kontonummer. Det kommer tydelig i betalingsvinduet at personvernerklæring som gjelder for den betalingsmetoden du velger å bruke. Fru lyng benytter seg også av cookies. 

Terningkast: 6 

Kundekommunikasjon 

Plattformer som sosiale medier er en viktig del av kommunikasjonen mellom kunder og virksomheter.  På Facebook har FruLyng rundt 2000 likes og på Instagram rundt 1600, noe som ikke er helt ideelt men brukbart siden de ikke er en så stor butikk.  De er aktive på både Facebook og Instagram og poster flere innlegg i uken. De er også flinke til å bruke instagram story til å legge ut nyheter.  

Terningkast: 4 

Priser og utmerkelser 

Dersom nettbutikken har fått noen priser eller utmerkelser vil dette være supert å vise frem på nettsiden deres. Dette er ikke noe FruLyng har på nettsiden deres. Så derfor velger jeg ikke å gi en karakter på dette kriteriet. 

Konsept og strategi 

Nettbutikker bare øker og øker, og konkurransen blir stadig hardere. Men hvordan klarer FruLyng seg i denne konkurransen, har de et klart konsept, og en bra strategi for å tiltrekke seg en stor nok kundemasse? Strategi er å velge en retning og å gjennomføre. Man må altså skille seg ut å ha en klar og tydelig strategi, helt selge en spesiell gruppe produkter. Altså å segmentere. FruLyng har et godt konsept, der det først og fremst setter søkelys på soverom, dyner og sengetøy, men også til barn. 

Terningkast: 5 

Konklusjon 

FruLyng er en oversiktlig, fin og seriøs nettbutikk som scorer bra på de fleste områder. Men de har også noen forbedringspotensialer som trekker litt ned, blant annet at synlighet. Men alt i alt så er det en god nettside, og etter at jeg har vurdert FruLyng så blir resultatet en 5er. 

Kilder: 

https://inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/

https://www.frulyng.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *