Infuencer marketing

Sammendrag for ledelsen – influenser marketing 

Denne uken har vi startet med et nytt tema innenfor digital markedsføring, med Karl Phillip Lund som foreleser. Denne delen av emnet skal vi drive med mye innenfor e-varehandel og nettbutikksbygging. Dette blogginnlegget skal handle om et «sammendrag for ledelsen». Teamet jeg skal ta for meg kalles influencer marketing, oversatt kalles dette påvirkningsmarkedsføring. 

Hva er en influencer? 

En influencer kan oversettes til «påvirker». En influencer kan være en som har stor innflytelse innenfor et bestemt emne eller et samfunn. Influencere har som regel et stort antall følgere, folk som følger deres råd og hører etter når vedkommende snakker. I dag så er det mange som kan regnes ut som en influencer, alt fra en TikToker til en kjent skuespiller. Nå til dags så er det lettere å bli en influencer gjennom sosiale medier. Så si alle i dag bruker sosiale medier, alt fra ungdommen til de eldre.

For bare noen år side var ikke så lett å bli en influencer som det er i dag. Før var det nesten bare kjente skuespillere, modeller, artister eller andre større profilerte mennesker som kunne sees som en influencer. Sosiale medier har gjort livet enklere for mange influencere, de publiserer bilder og videoer på instragram, snapchat eller youtube. I dagens samfunn så er det bare å skaffe seg mest mulig følgere på sosiale medier for å kunne kalle seg en influencer. For eksempel så er Isabell Raad er kjent influencer som sosiale medier har gitt oss. 

Influencer Marketing 

«influencer marketing er en form for markedsføring som foregår på sosiale medier som involverer påtegninger og produktplassering fra påvirke, mennesker og organisasjoner som et påstått ekspertnivå av kunnskap eller sosial innflytelse innen sitt felt»  https://en.wikipedia.org/wiki/Influencer_marketing

Influence Marketing, som også kan kalles påvirkningsmarkedsføring. Dette er en markedsføringskanal hvor man som merkevare benytter seg av folk med stor påvirkningskraft innenfor sosiale medier.  Enklere forklart handler det om at en bedrift samarbeider med en influenser som har evne til å påvirke sine følgere. Dette kan gjøres ved at bedrifter reklamerer sine produkter gjennom influencere.

Mennesker stoler og hører mer på mennesker vi følger og liker enn hva bedrifter sier. Mennesker setter mer pris på meninger fra folk vi liker, enn hva bedrifter prøver å selge oss. Så dette gjør det viktig for bedrifter til å hente en stor influencer som har stor innflytelse på mennesker. Det er nettopp det bedrifter gjør også. For eksempel Nike reklamere sine produkter gjennom kjente mennesker. Nike bruker kjente personer som for eksempel Neymar og Cristiano Ronaldo. De har over 400 millioner følgere på instragram. Hvis disse bruker et produkt fra Nike, så er det mange som også vil bruke samme produkt. Det skjer ofte at produkter som blir lansert med kjente fjes blir utsolgt på bare noen minutter. 

Et bilde som inneholder person, mann, poserer, hannkjønn

Automatisk generert beskrivelse

https://www.unisportstore.no/nyheter/14060-nike-football-43-ars-historie-om-innovasjon-og-suksess/

Det er viktig for bedrifter å sette seg noen mål for hva de ønsker å oppnå med et samarbeid med en influencer, også det med å velge riktig produkt for riktig influencer. Bedriftene bør bite om influencere sine følgere er innenfor den målgruppen de ønsker å selge til. 

Selv så ser jeg mange bedrifter reklamere via «influencer» eller kjente fjes som jeg følger via sosiale medier. Influencere samarbeider med flere forskjellige bedrifter, både nye og eldre. Så gjennom influencere så får man vite om ulike bedrifter og merkevarer som fanger oppmerksomheten til mennesker. Hvis jeg for eksempel ser et produkt som en influencer jeg liker reklamerer eller bruker, så blir jeg mer interessert og kjøper det produktet. Stort sett så er den sånn influencer marketing fungerer, og jeg tror det bare øker mer og mer. 

Kilder: 

https://ordliste.markedspartner.no/hva-er/hva-er-en-influencer/

https://en.wikipedia.org/wiki/Influencer_marketing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *