Bærekraftige valg

https://www.hellofresh.no/about/sustainability

Bærekraft står i fokus hos de aller fleste bedrifter, og har blitt en av de nye trendene som har kommet med endringen de siste årene. For å klare å henge på de nye trendene så må flere selskaper revurdere og mest sannsynlig forandre sine forretningsmodeller. En artikkel skrevet av Tina Saebi skriver hun at det er få bedrifter i Norge som har klart å få til en innovasjon i deres forretningsmodell, og at dette kan skyldes at ledere er usikrere når det kommer til å gjøre store endringer eller så kan det komme av at de ikke har nok kunnskap om hvordan de kan styre omleggingen og gjennom dette. Forskning viser til at bedrifter som ofte ønsker å endre sin forretningsmodell oppnår også vekst og høyere markedsandel hurtigere enn de som ikke endrer noe. I dag er det lurt å holde seg oppdaterte rundt tema bærekraft og tørre å gjøre endringer for at bedriften skal vokse. 

HelloFresh

I vår eksamensoppgave har vi tatt for oss bedriften HelloFresh. HelloFresh er en abonnementsbasert matleveranse tjeneste grunnlagt i Tyskland i 2011 som leverer råvarer og oppskrifter til middager så kundene slipper å planlegge og handle inn til middag til hverdagen. På hjemmesiden deres kan du tilpasse en meny etter smak, næring og andre preferanser slik at du får levert en matkasse helt etter dine ønsker! HelloFresh har en visjon om å endre måten folk spiser for alltid. Deres fire hovedfokus er budsjett; hjelpe kunder å spare penger på mat, mat kvalitet; levere mat med høy kvalitet, smak; ha variert utvalg av retter som kan passe alles preferanser og bærekraft; bidra til mindre matsvinn og CO2 nøytral levering!   

https://www.hellofresh.no/about/sustainability

Co2 – utslipp 

Bærekraft spiller en rolle i alt de gjør, alt fra valget av deres leverandører til måten vi pakker matkassen din på. HelloFresh hjelper deg med å handle, lage og spise mat som både er bra for deg og planeten. De produserer, pakker og leverer maten din slik at det blir mindre matsvinn enn ved tradisjonell matlaging. Det blir enklere for deg, og bedre for miljøet. De jobber alltid for å redusere mengden av emballasje og gjøre den mer miljøvennlig, uten å gå på kompromiss med kvaliteten av ingrediensene dine. God matt hører ikke i søpla, derfor leverer HelloFresh ferdigporsjonerte ingredienser, noe som reduserer matsvinnet med opptil 21% per måltid. 

De bestiller stort sette alle ingrediensene deres direkte fra produsentene. På den måten holdes maten fersk og transporttiden kort, noe som fører til mindre Co2-utslipp. De har også forpliktelet seg til å kompensere for 100% av deres direkte Co2 – utslipp, noe som gjør de til verdens første Co2 – nøytrale matkasseselskap. 

Fra leverandører du kan stole på 

Maten smaker bedre når du vet hvor den kommer fra. Derfor forsøker HelloFresh alltid å levere lokale råvarer i sesong, og sørger for at de kommer fra bærekraftig jordbruk og fiskeri. Alle leverandørene deres er nøye utvalgt og lever opp til de høyeste standardene innenfor matvaresikkerhet, bærekraft og dyrevelferd. Ferskt svinekjøtt, storfekjøtt og kylling kommer fra Norge og fisken du spiser er fanget i nordiske farvann og kommer fra bærekraftig GAP, MSC eller ASC – sertifisert fiskeri. I tillegg er frukt, grønnsaker og urter alltid i klasse 1. Dette er fordi de er overbevist om at kvalitetsingredienser de beste både for deg og miljøet. 

Bærekraftig livsstil 

Mange av grepene HelloFresh gjør står i samsvar med FNs bærekraftsmål nummer 12, som dreier seg om ansvarlig forbruk og produksjon. Målet går ut på å gjøre mer med mindre ressurser, dette krever en mer bærekraftig livsstil, hvor for eksempel emballasje kan være et godt alternativ å bli mer oppmerksom på. Ved at HelloFresh bevisst velger å jobbe for å redusere mengden av emballasje og gjøre den mer miljøvennlig, uten å gå på kompromiss med kvaliteten av ingrediensene dine. HelloFresh er også opptatt av å redusere utslipp som ikke er bra for miljøet. FNs bærekraftsmål er både relevante for bedriften som enkeltpersoner, og vi kan se at HelloFresh jobber for et grønnere alternativ innen transport og leverandører. 

Kilder 

https://www.hellofresh.no/about/sustainability

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal

https://old.magma.no/fremtiden-for-forretningsmodellinnovasjon-i-norge

1 tanke angående “Bærekraftige valg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *