En tidligere beslutningsreise

I dette blogginnlegget skal jeg beskrive enn tidligere beslutningsreise jeg hadde da jeg gikk til innkjøp av et nytt produkt. Beslutningsreisen påvirkes av informasjon vi blir eksponert for gjennom forskjellige markedsføringskanaler, og kan være avgjørende for at et kjøp eller en beslutning gjennomføres. 

I desember så gikk jeg til innkjøp av iPhone sine nyeste telefoner, iPhone 13 pro Max. Det var flere faktorer som spilte inn på min beslutning i å kjøpe ny telefon. Først og fremst var det vanskelig å få tak i den helt nye iPhonen siden den akkurat hadde kommet ut på markedet måtte man forhåndsbestille den. Ettersom at telefonen min streika på juleaften så trengte jeg ny telefon ganske så fort som mulig. 

Siden jeg tidligere har hatt iPhone og er interessert i Apple produkter så blir jeg naturligvis raskt introdusert når de har lansering av nye produkter, og hvert fall den nye iPhonen ettersom dette var et behov fra min side. En sånn lansering får mye omtale gjennom de aller fleste nyhetskanaler, i tillegg til en rekke profiler og sosiale medier. Det var umulig å glipp av en slik lansering, allerede før telefonen min hadde sviktet så hadde jeg bestemt meg for å gå til innkjøp på den nye modellen. Helt uventet så streiket min telefon så behovet for en ny en var der før jeg hadde planlagt det. Jeg sjekket på elektronbutikker som Power og Elkjøp om hvem som hadde telefonen tilgjengelig og hvor den var billigst. Ettersom det også nettopp hadde vært jul så var det ikke mange butikker som hadde telefonen tilgjengelig.  

Etter noen søk på hvilke butikker i nærheten som hadde telefonen tilgjengelig, var det en elkjøpbutikk i Oslo som hadde en telefon igjen på lager. Dette endte med en times biltur for å få kjøpt seg ny telefon. 

Gjennom hele beslutningsreisen ble jeg eksponert for produktet gjennom flere markedsføringskanaler. Endte til slutt med å kjøpe den dyreste av de dyre, noe man kan tenke tilbake på om det egentlig var nødvendig. Jeg hadde tenkt til å vente med å kjøpe ny telefon til over nyttår, men så kom behovet får en ny telefon før planlagt. Man kan også tenke seg til at jeg var kunne kjøpt en litt eldre modell til en rimeligere pris, men nå er det vel sånn at man kun skal ha det nyeste ute på markedet. 

Ja, vi elsker å dra kortet! – VG
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/dX8RA/ja-vi-elsker-aa-dra-kortet

1 tanke angående “En tidligere beslutningsreise

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *