Refleksjonsnotat 

Første del av semesteret begynner å nærme seg slutten og det er tid for eksamen. Dette blogginnlegget skal handle om noe av det vi har lært så langt i semesteret. Arne Krokan som har vært våres foreleser denne delen av semesteret har tatt oss igjennom mange forskjellige temaer som har hatt søkelyset på digitalisering. Vi har også vært igjennom hva som skjer med det digitale og hvordan den digitale verden endrer måten vi jobber på. Man ser tydelig at verden og samfunnet er under utvikling, og ut ifra det vi har vært igjennom kan man se at endringen ikke er om så altfor lenge. 

Som nevnt ovenfor så har noen av temaene vi har vært igjennom dreiet seg om digitalisering, kunstig intelligens, 3D- printere, plattformer og filterbobler. Dette er noe du kan lese mer av i mine tidligere innlegg som er publisert på bloggen. 

Semestret med digital markedsføring er heftig, og det er mye vi skal igjennom på kort tid, men det er også veldig relevante temaer. De teamene vi har vært igjennom og skal igjennom kan man virkelig dra nytte av og få bruk for i hverdagen. Det er spennende å se hvordan samfunnet utvikler seg ved hjelp av teknologi. Om bare fem eller ti år så er det nok mye av det vi ser i samfunnet i dag som vil være endret. Er nok flere yrker som blir tatt over av roboter. 

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

https://www.regjeringen.no/no/tema/plan-bygg-og-eiendom/plan_bygningsloven/planlegging/veiledning/digitalisering_planprosesser/digitalisering_planprosessen/id2706187/

Filterbobler og ekkokamre 

Er det et tema som jeg syns har vært interessant av alle de temaene vi har vært igjennom i kruset så er det filterbobler og ekkokamre. Når man er på sosiale medier så har jeg lagt merke til at ulike nettsider annonser for de produktene eller tjeneste som jeg har vært inne å sett på. Men at dette kan påvirke politikken er noe jeg ikke hadde tenk på før jeg satte satt meg inn i det. Dette er jo selvfølgelig noe som kan påvirkes både positivt og negativt. Det er ikke alle som ikke klarer å sortere på hva som er sant og ikke sant av det de leser på nettet. Ekkokamre kan påvirkes negativt ved at meningene sine kan forsterkes ved at man ser at alle andre også er enige med deg. Derfor er det viktig at man klarer å se andre perspektiver i nyhetene og være kritisk til det man leser. 

https://www.hrnorge.no/fagområder/organisasjon-og-ledelse/hr-teknologi/digitalisering-en-ny-vår-for-kompetanseutvikling

Utviklingen fremover 

Verden er stadig under utvikling, så derfor er det viktig å holde seg oppdatert på nye teknologier og endringer som skjer videre i hverdagen. Det kan skape konsekvenser for organisasjoner hvis de ikke følger med på teknologien. Digitale virksomheter preges av hastighet, mer fleksible og distribuerte og har en annerledes kultur og innstilling enn de tradisjonelle virksomheter. Dette betyr at for å konkurrere og være på topp så må mange selskaper tilpasse seg dette. De største utfordringene er behovet for eksperimentering og å ta risiko, samt håndtere kompleksitet og kontinuerlig endring. (HR Norge , 2022)

Vi kan se at roboter kommer til å ta over flere arbeidsplasser, derfor er det viktig at man på finner på løsninger så man ikke bli fraværende for arbeidslivet. Det er viktig å søke og få informasjon om nye teknologier og henge med på nye trender. Etter min mening så har digitalisering av verden en stor betydning. Det kommer til å påvirke oss på et globalt nivå og kan føre til både fordeler og ulemper. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *