3D-printere

I uke 2 hadde vi en forelesning om bruk av forskjellige teknologier. Den ene teknologien som Arne nevnte, var blant annet 3D printing. Det er både mye positivt og negativt når det kommer til 3Dprinting.

https://teknologiradet.no/3d-printing-og-fremtidens-industriproduksjon/  

Bruken av 3D – printere blir bare mer og mer tatt i bruk. 

3D- printing kan brukes på mange ulike områder. Et eksempel er muligheten til å produsere prototyper. Dette kan spare mange bedrifter for både tid og penger. Man slipper å sette ut arbeidet til andre, og det er enklere å gjøre små justeringer underveis i prosessen. Ny, digitalisert produksjonsteknologi er raskere, billigere og mer fleksibel enn tidligere. 

3D-printer er maskiner med en teknologi som kan produsere tredimensjonale objekter. Metoden dette blir gjort på er at man tegner hvordan enheten man printer skal se ut på en pc. Etter dette vil printeren starte å produsere produktet på overflaten sin. 

Negative konsekvenser for 3D -printere

Slike konsekvenser kan ha mye å si for utviklingen og selve bruken av printere. Ettersom at alle mennesker har tilgang til 3D-printere, så kan dette få flere konsekvenser. For eksempel så kan man lage forskjellige våpen ved hjelp av 3D- printere. Våpen laget ved 3D-printet kan man skade andre og inkludert seg selv. Utviklingen til 3D-printere fortsetter i lengere tid fremover, dette kan gjøre at det blir avanserte og kraftigere våpen ut av dette. Så burde kanskje komme nye regler på bruken av 3D-printere. 

En annen ulempe med 3D-printere er at når den blir mer utviklet og bedrifter kan begynne å bruke printere. Når de blir tatt i bruk vil det bli mye lettere og mer effektivt å produsere ting med 3D-printere, vil dette påvirke de som jobber med å produsere slike produkter. Dette kan føre til at 3D-printere kan ta over jobbene til flere mennesker og det vil bli færre produksjonsjobber

Forstyrrende teknologier
https://norskfisk.no/2021/11/29/forstyrrende-teknologier/

1 tanke angående “3D-printere

 1. Thea Kristensen

  Hei, Karen!

  Det blir spennende å se hvordan 3D-printing vil påvirke oss i årene som kommer!

  Innlegget virker ikke helt ferdig og jeg savner flere ting. Du har skrevet rundt 300 ord og det er dessverre for lite… Anbefalt lengde på et kvalitetsinnlegg er 800 +/-. I tillegg savner jeg en mer spennende overskrift som vekker interesse, samt en avslutning. Innlegget får en veldig brå slutt når du avslutter med ulemper. Husk at du skal levere tre innlegg til eksamen som kan være med på å påvirke karakteren din.

  Stå på videre!

  Thea K, studentassistent

  Svare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *