Kunstig intelligens

Dette blogginnlegget skal handle om noe som vi synes var interessant fra første uke med forelesningen. Det teamet jeg har valgt å trekke frem er kunstig intelligens. Er vel ikke noe som er mer interessant enn hva fremtiden kan innebære? Det er jo ingen tvil om at kunstig intelligens er på full fart inn i næringslivet. 

Kunstig intelligens sies at er fremtiden og at vi vil oppleve at mange arbeidsplasser forsvinner som en følge av dette. Nødvendig vis trenger ikke dette å stemme, vi trenger fortsatt noen som kan installere, programmere og bygge disse robotene. 

Kunstig intelligens er datasystemer som er i stand til å løse problemer, samt lære av egne feil og erfaringer. Maskinlæring og AI kan skape verdi av tilgjengelig date på en måte som ikke vær mulig før. På kort tid kan enorme mengder data analyseres og mønstre kan avdekkes gjort riktig, kan tidkrevende prosesser automatiseres og gjøres konsistente. Dette kan forbedre bedriftens inntjening og skape nye inntektsstrømmer, samtidig som sikkerheten også økes. 

Det finnes også noen fallgruver innen kunstig intelligens:

Kostnader er en av fallgruvene innenfor kunstig intelligens. Maskiner trenger reparasjon og vedlikehold som krever mange kostnader. Det krever store kostnader ettersom de er svært komplekse maskiner 

De største bekymringene ved kunstig intelligens er jo selvfølgelig arbeidsledighet. Ettersom at AI erstatter flertallet av jobbene og yrkene med roboter, så blir mennesket mindre relevant. Organisasjoner er ute etter å erstatte mennesker med robot for å få mer effektivitet i arbeidet.

Lønningene kan også gå ned når kunstig intelligens gjør mer av jobben, det kan bli vanskelig å organisere seg. Det gjelder med andre ord å ta hensyn til det menneskelige aspektet og personvernet når man tar i bruk kunstig intelligens på en arbeidsplass.  

https://www.fvn.no/mening/kronikk/i/7l8Q3W/naar-kunstig-intelligens-vet-hva-du-feiler-om-et-halvt-aars-tid

2 tanke angående “Kunstig intelligens

 1. Thea Kristensen

  Hei, Karen!

  Så spennende at du har valgt å skrive om kunstig intelligens! Det blir spennende å se hvordan kunstig intelligens kommer til å påvirke næringslivet, men også vår hverdag.

  Til neste innlegg vil jeg utfordre deg til å tenke kreativt i lys av utformingen av overskrift, samt skrive et fyldigere innlegg.

  Jeg gleder meg til neste innlegg! 🙂

  Thea K, studentassistent

  Svare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *