Student under pandemien

Det har vært to skikkelige kjipe år for mange studenter og inkludert meg selv noe som gjør at man sliter med å hold motivasjonen oppe. Selv om motivasjonen ikke er helt på topp skal jeg uansett gjennomføre utdanningen som planlagt og gjøre det beste ut av det. 

Det har vært ensomt å sitte alene i leiligheten og stirre inn i en skjerm, man savner det sosiale studiemiljøet. Etter to år har man enda ikke møtt hele klassen sin. Det er mer utfordrende nå å danne et sosialt nettverk når undervisningen har blitt digitalisert. 

Første semester ble vi delt inn i kohorter på 4-5 stk. Dette ga oss en mulighet til å bli kjent med noen få fra klassen og bidro til et sosialt miljø. Gruppen møttes 3-4 ganger i uka noe som hjalp til med det sosiale og noe å fylle ut tiden med.

Hvis det er en ting jeg har lært, så er det å ha gode rutiner allerede fra første semester. Dette gjelder også når man får beskjed om at forelesningen blir tatt opp. Det hjelper å stå opp før undervisningene, spise frokost og være delaktig i forelesningene selv om det foregår på zoom. Det er også viktig å sette seg inn i pensum så du er forberedt når du kommer til forelesningene. 

Vi har fulgt undervisningen via en pc-skjerm hjemme i leiligheten i snart to år nå og det er tydelig at vi må komme tilbake til en mer normal studiehverdag. Jeg mener at høyskolene må gå sammen med studentene for å utrede sosiale tiltak som kan gjøre hverdagen lettere for studentene. Dette kan for eksempel være sosiale nettarrangementer eller lignende. En positiv konsekvens av pandemien er utviklingen av den digitaliserte skolegangen. Muligheten for å kunne følge med på skolen fra hjemmet har blitt så bra at den mest sannsynlig har kommet for å bli. Dette er en løsning som vil hjelpe de som er oftere syke enn andre. 

For studenter har pandemien rammet skolehverdagen hardt, men det har også vært en erfaring for skolesystemets håndtering av undervisning. Jeg mener høyskolene kunne gjort endringer på det sosiale, da studentmiljøet er en av de viktigste faktorene ved en utdanning. Jeg tror også rutinene man setter selv er viktige for å gjøre det beste ut av studietiden.

1 tanke angående “Student under pandemien

 1. Thea Kristensen

  Hei, Karen!

  Gratulerer med opprettelse av blogg og første blogginnlegg, bra jobbet!

  Du skriver bra og innlegget er lett å lese! Til neste gang vil jeg anbefale å benytte bilder for å bryte opp teksten da det skaper luft i teksten og gir et bedre førsteinntrykk. I tillegg vil jeg anbefale å skrive litt lenger innlegg, men det vil være lettere ved senere bloggoppgaver.

  eg gleder meg til å følge deg videre! 🙂

  Svare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *